Meny

Ala carte meny fra 4. april 2024

Forreter / Starters

Kremet fisk- og skalldyrsuppe  kr 278
Finskårne grønnsaker, syltet sitron, gressløkolje og urtebakte krutonger 
(B/F/S/M)
Creamy fish and shellfish soup, finely chopped vegetables, pickled lemon, chive oil and herb-baked croutons

Tartar på reinsdyr fra Røros   kr 289
Eggekrem, bakte gulbeter, solsikkekjerner og poppet bygg, revet høvding Sverre, sennep- og urteolje
(SE/G/H/SU)
Tartar of reindeer from Røros, egg cream, baked yellow beets, sunflower seeds,
popped barley, grated Norwegian cheese, and mustard and herb oil

Vårsalat med lune, tynne skiver av kalvetunge kr 255
Syltet løk, grønne asparges, semi-tørkede tomater, rugbrødflakes og estragonemulsjon
(E/R)
Salad with thin slices of warm veal tongue, onions, green asparagus, semi-dried tomatoes, rye bread flakes and tarragon emulsion

Grønne asparges   kr 290
Sprøtt bakverk, løyrom og hollandaisesaus med dillolje
(H/E/F)
Green asparagus, crispy pastry, Swedish caviar, and hollandaise sauce with dill oil

Carpaccio på bakte gulbeter     kr 245
Chevre-krem, sprø rug, ramsløk vinaigrette og brunet smøremulsjon
(M/R/SE/E/SU)
Carpaccio of baked yellow beets, chevre cream, crispy rye, spring onion vinaigrette and browned spread

Hovedretter / Main courses

Salviestekt reinsdyrplomme og reinsdyrpølse fra Røros   kr 495
Selleri, løkpuré, stekt spisskål og saus på sennep og pepperrot 
(C/SU/M/SE/SO)
Sage-roasted round steak of reindeer and reindeer sausage from Røros
Celery, onion puree, fried cabbage and sauce on mustard and horseradish

Entrecôte av kalv fra Gol    kr 435
Kremet sopp, spinat, røkt hvitløksjy og pannestekt pommes Anna
(H/M/E/SU)
Entrecôte of veal from Gol, creamy mushrooms, spinach, smoked garlic sauce and pan-fried pommes Anna

Ovnsstekt lange fra Vesterålen   kr 435
Pure på bakt blomkål, neper, grønne asparges, syltet delikatesseløk, grillet sitron og skalldyrsaus med dillolje
   (F/B/S/M/H/SU)
Oven baked herb crusted ling from Vesterålen cauliflower pure, turnips, green asparagus, pickled small onions, grilled lemon and shellfish sauce with dill oil

Smørdampet kveite fra Hjelmeland  kr 525
Glaserte grønnsaker, tomat, blåskjell og gressløksaus (M/B/SU)
Butter-steamed halibut from Hjelmeland, glazed vegetables, tomato, mussels, and chive sauce

Langtidsbakt blomkål   kr 398
Småløkkompott med syltet og bakt løk, nøttesmør med Høvding Sverreost og kremet bygg 
(SU/M/H)
Slow-baked cauliflower, small onion compote with pickled and baked onions, nut butter with hard cheese and creamed barley

Dessert / Desserts

Sabayonnegratinerte bringebær fra Lærdal   kr 250
Servert med vår krokanis 
(SU/E/M/N)
Sabayon-gratinated raspberries from Lærdal served with butter-pecan ice-cream

Sjokolademoussekake   kr 215
Karamell, rabarbra og jordbær
(M/E)
Chocolate mousse cake, caramel, rhubarb, and strawberries

Norske oster  kr 275
Et utvalg modne, norske oster, fikenkompott og ristede nøtter 
(M/V/HN/H/SU) 
A selection of ripe Norwegian cheese served with fig compote and nuts

Vår egen is og sorbet, laget på huset kr 195
Serveres med friske bær og brent hvit sjokolade (M/E)
A selection of our home-made ice-cream and sherbet served with fresh berries and white chocolate

Små søtsaker fra vårt dessertkjøkken    kr 165
Små bakverk og sjokolade
(E/M/H/HN/V)  
Small sweets from our dessert kitchen


Vi tar forbehold om at prisjusteringer samt små endringer kan forekomme

ALLERGENER
EUs nye matdirektiv krever at vi opplyser gjester om relevante allergener. Merk at vi kun opplyser om allergener som er beskrevet av matdirektivet. Vi produserer all mat i samme rom, spor av skalldyr og nøtter kan forekomme i alle retter.

B Bløtdyr, BY Bygg, C Selleri, E Egg, F Fisk, H Hvete, HA Havre, HN Hasselnøtt, L Lupin, M Melk, MA Mandler, N Nøtter, P Peanøtter, R Rug, S Skalldyr, SE Skalldyr, SE Sennep, SO Soya, SP Spelt, SS Sesam, SU Sulfitter, V Valnøtt, S Skalldyr