Meny
Ala carte meny fra 4. april 2024
Forreter / Starters
Kremet fisk- og skalldyrsuppe kr 278
Finskårne grønnsaker, syltet sitron, gressløkolje og urtebakte krutonger (B/F/S/M)
Creamy fish and shellfish soup, finely chopped vegetables, pickled lemon, chive oil and herb-baked croutons
Tartar på reinsdyr fra Røros kr 289
Eggekrem, bakte gulbeter, solsikkekjerner og poppet bygg, revet høvding Sverre, sennep- og urteolje (SE/G/H/SU)
Tartar of reindeer from Røros, egg cream, baked yellow beets, sunflower seeds,
popped barley, grated Norwegian cheese, and mustard and herb oil
Vårsalat med lune, tynne skiver av kalvetunge kr 255
Syltet løk, grønne asparges, semi-tørkede tomater, rugbrødflakes og estragonemulsjon (E/R)
Salad with thin slices of warm veal tongue, onions, green asparagus, semi-dried tomatoes, rye bread flakes and tarragon emulsion
Grønne asparges kr 290
Sprøtt bakverk, løyrom og hollandaisesaus med dillolje (H/E/F)
Green asparagus, crispy pastry, Swedish caviar, and hollandaise sauce with dill oil
Carpaccio på bakte gulbeter kr 245
Chevre-krem, sprø rug, ramsløk vinaigrette og brunet smøremulsjon (M/R/SE/E/SU)
Carpaccio of baked yellow beets, chevre cream, crispy rye, spring onion vinaigrette and browned spread
Hovedretter / Main courses
Salviestekt reinsdyrplomme og reinsdyrpølse fra Røros kr 495
Selleri, løkpuré, stekt spisskål og saus på sennep og pepperrot (C/SU/M/SE/SO)
Sage-roasted round steak of reindeer and reindeer sausage from Røros
Celery, onion puree, fried cabbage and sauce on mustard and horseradish
Entrecôte av kalv fra Gol kr 435
Kremet sopp, spinat, røkt hvitløksjy og pannestekt pommes Anna (H/M/E/SU)
Entrecôte of veal from Gol, creamy mushrooms, spinach, smoked garlic sauce and pan-fried pommes Anna
Ovnsstekt lange fra Vesterålen kr 435
Pure på bakt blomkål, neper, grønne asparges, syltet delikatesseløk, grillet sitron og skalldyrsaus med dillolje (F/B/S/M/H/SU)
Oven baked herb crusted ling from Vesterålen cauliflower pure, turnips, green asparagus, pickled small onions, grilled lemon and shellfish sauce with dill oil
Smørdampet kveite fra Hjelmeland kr 525
Glaserte grønnsaker, tomat, blåskjell og gressløksaus (M/B/SU)
Butter-steamed halibut from Hjelmeland, glazed vegetables, tomato, mussels, and chive sauce
Langtidsbakt blomkål kr 398
Småløkkompott med syltet og bakt løk, nøttesmør med Høvding Sverreost og kremet bygg (SU/M/H)
Slow-baked cauliflower, small onion compote with pickled and baked onions, nut butter with hard cheese and creamed barley
Dessert / Desserts
Sabayonnegratinerte bringebær fra Lærdal kr 250
Servert med vår krokanis (SU/E/M/N)
Sabayon-gratinated raspberries from Lærdal served with butter-pecan ice-cream
Sjokolademoussekake kr 215
Karamell, rabarbra og jordbær (M/E)
Chocolate mousse cake, caramel, rhubarb, and strawberries
Norske oster kr 275
Et utvalg modne, norske oster, fikenkompott og ristede nøtter (M/V/HN/H/SU)
A selection of ripe Norwegian cheese served with fig compote and nuts
Vår egen is og sorbet, laget på huset kr 195
Serveres med friske bær og brent hvit sjokolade (M/E)
A selection of our home-made ice-cream and sherbet served with fresh berries and white chocolate
Små søtsaker fra vårt dessertkjøkken kr 165
Små bakverk og sjokolade (E/M/H/HN/V)
Small sweets from our dessert kitchen
Vi tar forbehold om at prisjusteringer samt små endringer kan forekomme
EUs nye matdirektiv krever at vi opplyser gjester om relevante allergener. Merk at vi kun opplyser om allergener som er beskrevet av matdirektivet. Vi produserer all mat i samme rom, spor av skalldyr og nøtter kan forekomme i alle retter.
B Bløtdyr, BY Bygg, C Selleri, E Egg, F Fisk, H Hvete, HA Havre, HN Hasselnøtt, L Lupin, M Melk, MA Mandler, N Nøtter, P Peanøtter, R Rug, S Skalldyr, SE Skalldyr, SE Sennep, SO Soya, SP Spelt, SS Sesam, SU Sulfitter, V Valnøtt, S Skalldyr